Conditie


Op deze pagina vindt u de afkortingen die wij gebruiken om de kwaliteit van het vinyl en de boeken aan te geven.

CONDITIE VINYL

M (Mint) : Het vinyl is in nieuwstaat en is nog nooit gedraaid.

NM (Near Mint) : Het vinyl is zonder fouten, helder en glimmend. De plaat moet gespeeld kunnen worden zonder bijkomend geruis. Het label is helder, schoon en zonder visuele beschadigingen.

EX (Excellent) : De plaat ziet er bijna perfect uit, maar kan kleine onvolmaaktheden (minimale haarlijnkrasjes) bevatten. Het vinyl is helder en glimmend. Het label is schoon en zonder beschadigingen.

VG + (Very Good +) : De plaat vertoont sporen van gebruik (kleine krasjes), maar met minimaal effect op de kwaliteit van het geluid. Het vinyl ziet er goed uit. Het label kan kleine onvolmaaktheden vertonen.

VG (Very Good) : Het vinyl heeft duidelijke krasjes die een ruis of lichte kraak kunnen geven. Het vinyl kan er flets uitzien. Het label kan scheurtjes, plakbandresten en/of met de hand geschreven tekst bevatten.

G + (Good +) : De plaat is duidelijk afgespeeld. Het vinyl bevat diepe krassen die duidelihk hoorbaar zijn. Het vinyl verkeert in zeer matige staat. Het label kan duidelijke beschadigingen vertonen.


CONDITIE BOEKEN

Nieuw : Het boek is nog nieuw en nog nooit gelezen.

Als nieuw : Het boek lijkt niet gebuikt en is schoon en intact.

Goed : Het boek bevat lichte sporen van gebruik, maar nog in prima conditie.

Redelijk : Het boek is compleet, maar bevat lichte onvolmaaktheden.

Matig : Het boek is compleet, maar matig tot grote beschadigingen.